Mobilna aplikacija

Dobrodošel, obiskovalec! [ Registriraj se | Prijavi seRSS     

Vpis ponudnika
Komentarji so izklopljeni za Kako do sence na terasi?

Kako do sence na terasi?

| Članki | 29 avgusta 2015

Seveda je ni čez naravno senco, ki jo meče bujna krošnja drevesa. A ker nimamo vsi te sreče, se bomo morali za zaščito pred močnimi sončnimi žarki v poletnih mesecih čim bolje znajti sami. Poglejte si nekaj možnosti.

sencnik_za_teraso_najdem.info_1

Na srečo proizvajalci ponujajo vrsto rešitev, ki zahvaljujoč najsodobnejšim tehnologijam izdelave in obdelave materialov nudijo res kakovostno zaščito pred soncem – vse tja do zaščitnega faktorja + 50.

Dobra novica je tudi, da izbira „dežnikov proti soncu“ že dolgo ni več omejena na dvobarvne platnene senčnike, ki jih za večjo stabilnost zataknemo v betonsko avtomobilsko pnevmatiko.

Sodobni senčniki so na voljo v najrazličnejših barvah, velikostih in oblikah – od klasičnih, modernih, volančkastih, čipkastih do takih s tropskim pridihom.

Izbiramo lahko tudi med najrazličnejšimi sistemi za fiksiranje. „Noga“ sodobnega senčnika je namreč lahko postavljena ob strani, da ne zavzema dragocenega prostora v senci.

Senčna sončna jadra

Sončna jadra so na področju senčenja najnovejši modni krik. Odlikuje jih moderen izgled, prilagodljivost in enostavno napenjanje in reguliranje, ki, kot pove že ime, posnema sistem, kakršnega za napenjanje jader uporabljajo jadralci.

Pritrdimo jih lahko na hiši, med drevesa ali na priložene drogove, jih po potrebi očistimo s tekočo vodo, čez zimo pa preprosto snamemo, zložimo in shranimo.

Tende

Tende so najboljša rešitev za majhne (pa tudi večje) balkone, ki jih želimo enakomerno zasenčiti. Njihova stojala nam ne bodo kradla dragocenega prostora, z zlaganjem ali raztegovanjem po želji pa bomo ob vsakokratnem uživanju na balkonu tega zasenčili ali osvetlili ravno toliko, kot bomo želeli.

Tudi pri tendah so proizvajalci poskrbeli za skoraj neskončno paleto barv in oblik, ki bo gotovo zadovoljila vsakega kupca.

Vrtni pavilijoni

Za razkošno uživanje na večjem balkonu, terasi ali vrtu si lahko omislimo vrtni pavilijon, pod streho katerega se bo v lepem vremenu preselila vsa družina. Jedilnica, igralna soba za otroke ali bralni kotiček …

Odločitev za to, kaj boste v njem počeli, je popolnoma vaša. Če se želite skriti pred zavistnimi pogledi sosedov, si omislite pavilijon, ki ga lahko z vseh strani zagrnete z do tal segajočimi zavesami.

Kaj pa vzdrževanje?

Podobno kot vsako drugo vrtno pohištvo tudi senčniki in tende potrebujejo redno čiščenje in vzdrževanje. Umazanijo, kot so suho listje ali vejice, sproti odstranjujmo z mehko krtačo, s toplo vodo in milnico pa čim prej očistimo ptičje iztrebke, da ti ne bodo pustili trajnih madežev.

Predvsem pomembna pa je pravilna nega pred zimo. Ob koncu sezone moramo razpeto senčilo dobro oprati in pustiti na vetru dobro posuši, sicer tvegamo, da se bo na njem čez zimo pojavila plesen.

Vir: dominvrt.si

2446 total views, 2 today

  

Blog kategorije

Novice