Mobilna aplikacija

Dobrodošel, obiskovalec! [ Registriraj se | Prijavi seRSS     

Vpis ponudnika
 

 

Turistična kmetija TONIN

Opis

V zaledju Kopra in v osrčju slovenske Istre je majhna istrska vas Puče, kjer se nahaja naša kmetija. Vas je značilna po strnjenem naselju, prijaznih vaščanih, vodnih izvirih in po zelo znani ˝PUČARSKI FJERI˝. Vas ima avtobusno obračališče, veliko pešpoti, kolesarskih stez, cerkvico svete Karmelske matere božje. Še nedolgo nazaj je v vasi živel zadnji Istrski BOŠKARIN.

Kratka zgodovina

TONIN PUCER, z nadimkom ˝TOMAŽEL˝ je, po vrnitvi iz vojne v Rusiji, zgradil hišo iz kamna, blata in kanel. Pročelje je krasil lep lesen ”baladur” (balkon).

Zdajšnji lastnik, vnuk in dedič, Nevijo Pucer je leta 2002 z družino odkupil še preostali del hiše od drugih dedičev in si izpolnil željo po obnovitvi in obuditvi tradicije. Danes stoji v hiši ognjišče po starem, šank iz lesenih dog in stilno pohištvo.

Zidna vetrina v prostoru, po ˝starem ˝ obnovljene istrske hiše, je star vhod v vaško gostilno, tedaj nepismenega Tonina Tomažela.

Hišna ponudba

Na kmetiji sprejmemo do 50 gostov v notranjem prostoru, na idilični terasi pa lahko postrežemo do 60 gostov. Dostop je možen tudi z avtobusom. Prostor je klimatiziran, opremljen s TV, platnom in projektorjem za razne projekcije

Kulinarika

Nudimo vam veliko domačih specialitet kot so domači pršut, klobase, salame, panceta, vloženi melancani, vložene bučke, divji šparglji, istrski bobići, meso izpod peke, sezonska hrana po dogovoru in kot hišno specaliteto nudimo palačinke z vloženimi figami.

V dodatni ponudbi imamo hišno oljčno olje, pirino kašo, pririno moko in po dogovoru pirin kruh, veliko domačih žganih pijač, češnje, fige, žižole, murve…

Prenočišča

V zgornjih prostorih hiše sta dva apartmaja. V vsakem apartmaju lahko prespita 2 do 4 osebe in dve pomožni ležišči. Apartmaja sta klimatizirana, imata TV, kopalnico in opremljeno kuhinjo.

Igralne površine

Za hišo se nahaja velik vrt, primeren tudi za piknike. Niti otrokom ne bo dolgčas, saj imamo lep travnik za igro, otroška igrala, gol… Ker je tudi igra včasih naporna, si lahko odpočijete na klopcah v senci oljk.

Kmečki utrip

Na kmetiji imamo veliko domačih živali – osle, ponija, kokoši, prašiče, domače ljubljenčke…

Rekreacija

Sprehodi po neokrnjeni naravi do in po dolini Dragonje, obisk okoliških znamenitosti, kolesarjenje, nogomet in možnost rekreativnega dela na kmetiji, so samo nekateri izmed dolgega seznama aktivnosti, ki vam jih ponuja naš okoliš.

Piknik v naravi

V dolini Dragonje nudimo tudi prijeten prostor v naravi. Prostor je primeren za organizirane piknike (tudi do 100 ljudi) ali v lastni režiji z oddajo prostora.

Safari v dolini Dragonje

Za tiste, ki bi si radi ogledali lepote doline Dragonje, na malo drugačen način, ponujamo vožnjo z džipom. Z vojaškim oldtimerjem vas bomo popeljali po dolini Dragonje in bližnji okolici.Ogledali si bomo vinograde, oljčnike, muzej starih stvari, tipično, obnovljeno, istrsko hišico, razgledno točko, znamenite Škrline, vodni izvir. V poletnem času je možno tudi kopanje v neokrnjeni reki Dragonji.

Sprostitev z masažo

Na kmetiji TONIN je možna tudi masaža celega telesa. Masirala vas bo poklicna maserka, z dolgoletnimi izkušnjami. Masaža je mogoča le po predhodnem naročilu in poteka v apartmaju.

ID vpisa: 345515eaf2eac199
f

Za povpraševanje o tem vpisu izpolni obrazec spodaj in ga pošlji ponudniku.

Novice