Mobilna aplikacija

Dobrodošel, obiskovalec! [ Registriraj se | Prijavi seRSS     

Vpis ponudnika
 

 

Peči Keramika d.o.o

 • Naziv podjetja: Peči Keramika d.o.o.
 • Ulica: Podbevškova ulica 18
 • Naselje: Novo mesto
 • Poštna št.: 8000
 • Regija: Outside USA
 • Država: Slovenija
 • Telefon: 07 393 57 50, 07 393 57 65
 • Spletni naslov: http://www.peci-keramika.si
 • E-naslov: pec-prod@peci-keramika.si
 • Objavljen: 16 decembra 2014 17:41
 • Poteče: Vpis je potekel.

Opis

Peči Keramika d.o.o. je danes tehnološko-organizacijsko in strokovno sodobno zasnovano podjetje, ki zna prisluhniti željam svojih kupcev in potrebam evropskega trga.

Strokovno in tehnološko se nenehno razvija, sledi razvojnim trendom v evropskem prostoru, pri proizvodnih procesih pa uporablja postopke in materiale, ki so okolju prijazni in zdravju neškodljivi.

Družba je z izdelki prisotna v celotnem evropskem prostoru, saj izvozi cca. 30% svojih kapacitet, kar dodatno potrjuje zavidljivo kakovost izdelkov in uslug.

Pri svojih proizvodnih procesih uporablja surovine, ki so po sestavi fizikalnih in kemičnih lastnosti najboljši material za gradnjo vseh vrst peči in kaminov.

V družbi se neprestano zavedamo, da so:
•Stalnost kvalitete izdelkov
•Strokovno svetovanje
•Pomoč pri oblikovanju
•Mojstrska izvedba
•Zagotovitev kvalitetne servisne službe
•Spoštovanje rokov in
•24-mesečna garancija za brezhibnost izdelkov in izvršenih uslug

ključ do zaupanja naših kupcev.

Zgodovina

Ustanovitev

Družba Peči Keramika d.o.o. je pravna naslednica družbe “Tovarne šamotnih peči, štedilnikov Keramika” Josipa Klemenčiča, Novomeščana, ki je leta 1901 iz majhne pečarske delavnice začel graditi tovarno.

Po prvi svetovni vojni je pečarski mojster Josip Klemenčič v Bršljinu (današnja lokacija Špara) zgradil eno prvih tovarn na Dolenjskem.

Začetki

Izkušeni pečarski mojster je nadaljeval s proizvodnjo keramičnih peči in kaminov ter keramičnih ploščic. Njegova usmerjenost na evropski trg in potrebe po razvoju in povečanju prihodkov so privedle tudi do tega, da je s pomočjo dveh tujih strokovnjakov začel proizvajati okrasno in uporabno keramiko. Ponujali so vaze, palčke, krožnike, pepelnike in razne spominke. Poleg omenjenega so izdelovali izdelke po naročilu za razstave in za splošno prodajo.

Družbeno podjetje

Ob obisku kraljice Marije na proslavi 50-letnice šmihelskega samostana so ji podarili vazo, ki jo je krasila podoba šmihelskega samostana in cerkve. Svojo uspešno proizvodnjo je družba nadaljevala vse do konca druge svetovne vojne. Ustanovljeno je bilo državno podjetje Keramika, katero je pod tem imenom delovalo do leta 1981, ko preide v sestav gradbenega dolenjskega velikana GIP Pionir Novo mesto, v katerem deluje pod imenom PIONIR KERAMIKA d.d.

Notranji odkup

Po propadu GIP Pionir leta 1996 zaposleni odkupijo proizvodni program in družba nadaljuje tradicijo proizvodnje vseh vrst lončenih peči, kaminov, štedilnikov, kmečkih (krušnih) peči in širi svoj program s toplozračnimi pečmi (peči z LTŽ kurišči). Poleg proizvodnje in montaže družba izvaja zaključna dela v gradbeništvu, predvsem polaganje vseh vrst keramike.

Proizvodni program

Proizvodni program družbe Peči-Keramika, d.o.o. obsega naslednje dejavnosti:
•načrtovanje vseh vrst peči in kaminov
•proizvodnjo pečnic različnih barv, velikosti in oblik, proizvodnja uporabne in okrasne keramike po naročilu, proizvodnja keramičnih elementov za namene restavratorskih delih starih lončenih peči
•montažo servisiranje in vzdrževanje vseh vrst peči in kaminov
•zastopstava, prodajo in servis kaminskih kurišč priznanih svetovnih proizvajalcev kot so : Supra-Francija, Schmid-Nemčija, Kobok-Slovaška, Spartherm-Nemčija
•prodajo vse vrst pečarskih materialov kot so: pečarski šamotni materiali in malte Rath-Avstrija, šamotni materiali OGM-Bi, hitrovezoča pečarska malta Baco Special
•termoizolacijski in ognjeodporni materiali uporabljani pri izvedbi peči in kaminov RATH
•kovinska in litoželezna okovja za izdelavo kaminov in peči zlasti pa: kuriščne rešetke, vratca za kamine različnih velikosti in izvedbe (s steklom ali brez), vratca za krušne peči, okovja za zidane štedilnike, dimovodne cevi in fazonski kosi vseh profilov
•orodja in pripomočke za vzdrževanje in uporabo peči in kaminov kot so: pribori za kurjenje in čisčenje kurišč, sesalci za pepel, orodja za peko v krušnih (kmečkih pečeh), čistila za stekla kaminov, ognjevzdržne barve v obliki sprejev, tesnilne vrvice iz kamene volne različnih dimenzij

Tehnologija

Proizvodna tehnologija temelji na stoletni tradiciji in izkušnjah dolenjskih pečarskih mojstrov z uporabo in okolju neškodljivih naravnih materialov obdelanih na sodobni strojni opremi.

Proizvodna tehnologija temelji na kombinaciji oblikovanja elementov s postopkom stiskanja in vlivanja keramične mase v vnaprej pripravljene modele želenih oblik pečnic in vseh pripadajočih zaključkov potrebnih za postavitev peči.

Proizvodni proces je prilagojen proizvodnji za znanega kupca, kar z drugo besedo pomeni , da je vsaka lončena peč ali kamin namensko izdelan za določenega naročnika in predstavlja svojevsten unikat.Posebna pozornost se posveča ročni obdelavi elementov kalibriranju na lasersko vodenih obreznih strojih.

Način organiziranja proizvodnje in tehnološka oprema je zelo prilagodljiva tako da omogoča sodelovanje kupca pri oblikovanju pečnic v določeni fazi proizvodnje, v kolikor želi v izdelek vgraditi del svoje vizije oblike ali pa umetniške površinske obdelave pečnic.

Materiali

V proizvodnem procesu uporabljamo namenske materiale za izdelavo pečnic, ki se odlikujejo predvsem po naslednjih lastnostih: so zdravju neškodljivi, zagotavljajo primerno akumulacijsko sposobnost peči. Osnovna surovina za oblikovanje pečnic je glina, priznanega svetovnega proizvajalca sestavljena iz celo 28 vrst glin različnih lastnosti z vmešanim šamotnim zdrobom primerne granulacije. Površinska obdelava pečnic je z glazurami naravnega izvora katere so v času uporabe popolnoma zdravju neškodljive.

Ostali materiali uporabljeni pri montaži peči, to so predvsem pečarske malte in pečarski šamoti, imajo enake karateristike in fizikalne lastnosti kot pečnice, tako da zagotavljajo enake temperaturne raztezke in akumulacijsko sposobnot.

Posebnost so esveda šamotni materiali katere uporabljamo za izgradnjo krušnih (kmečkih) peči ter peči za pečenje pic. To so namenski šamoti namenjeni za peko »RATH«, katerim je glavna lastnost da zadržijo željeno temperaturo enakomerno, ves potreben čas pečenja, se ne luščijo in ne razpokajo.

Pečarska okovja, to so kuriščna vrata, okovja za zidane štedilnike, dimovodne kanale, toplozračne rešetke, rešetke za kurišča ter materiale za finalno obdelavo zunanjosti peči, dobavljamo in vgrajujemo od priznanih slovenskih in evropskih proizvajalcev z dolgoletno tradicijo pri proizvodnji tovrstnih izdelkov.

Pečnice

Proizvodnja pečnic za izdelavo lončenih peči in kaminov je organizirana in usmerjena kot proizvodnja za znanega kupca, kar pomeni da je osnova za proizvodnjo znana oblika in barva peči, za določenega kupca, saj je oblikovanje peči del opreme bivalnega prostora in v precejšnji meri izraz individualnosti vsakega posameznika.

V proizvodnem programu so pečnice v petdesetih različnih oblikah in sedemdesetih različnih barvah.

Izven standardnih oblik in barv, izdelujemo tudi različne druge elemente po posebnih zahtevah tudi v barvah katere niso v redni proizvodnji.

Vse pečnice so pred glaziranjem dimenzijsko usklajene (obrezane), tako da je zagotovljena hitra in natančna montaža brez dodatnih obdelav na mestu montaže. Robovi pečnic so rahlo zaobljeni in poglazirani in nimajo neželjenih ostrih neglaziranih robov.

Dimezije pečnic ki so v redni proizvodnji so naslednje:
•22×22 cm
•22×25 cm
•22×28 cm
•22×33 cm
•23×48 cm
•22×57 cm

Poleg pečnic so gradnjo peči potrebni različni zaključni kosi kt so:
•vogali: pravokotni, zaokroženi-radialni
•podtstavki ali »cokli«
•zgornji zaključki in razni vmesni diferenčni elementi
•bordure ter elementi za izvedbo priključkov in omogočanje čiščenja peči

Posebni poudarek velja na izdelavi pečnic z reliefi štirih letnih časov ali rož v enobarvni ali večbarvni izvedbi.

Vabimo Vas tudi, da si velikosti, oblike in barve pečnic podrobno ogledate v prostorih našega salona.

Barve

Paleta barv, ki je standardno v proizvodnem procesu, zajema skorajda sedemdest različnih barvnih odtenkov. Glazure katere uporabljamo za glaziranje so žgane na 1050 C sestavljene iz naravnih komponent in zdravju popolnoma neškodljive.

Efektne-prelivajoče barve ustvarjajo neenakomeren-rustikalen videz izdelane površine in odražajo bogatstvo različnosti naravnih materialov.

Pečnice izdelujemo tudi v barvah ki niso v rednem proizvodnem procesu.

Površinska obdelava pečnic je lahko kombinirana z različnimi barvnimi okraski, slikami narave, živali, portreti ali umetniško obdelavo z eno ali večbarvno tehniko.

Različne reliefe, bordure, okraske, zlasti unikatne izvedbe, po želji izvedemo v pozlačeni obliki z 24-karatnim zlatom.

Vse oblike in velikosti pečnic, so lahko v vseh barvah, ki so v redni proizvodnji ali pa namesko izdelane po želji kupca.Barvne izvedbe se cenovno razlikujejo v odvisnosti od zahtevnosti postopkov izdelave in uporabljenih materialov.

ID vpisa: 435504f03f3a2cd5
f

Za povpraševanje o tem vpisu izpolni obrazec spodaj in ga pošlji ponudniku.

Novice