Mobilna aplikacija

Dobrodošel, obiskovalec! [ Registriraj se | Prijavi seRSS     

Vpis ponudnika
 

 

Lesno obdelovalno podjetje Habjan & Habjan d.o.o.

 • Naziv podjetja: Lesno obdelovalno podjetje Habjan & Habjan d.o.o.
 • Ulica: Sv. Lenart 37
 • Naselje: Selca
 • Poštna št.: 4227
 • Regija: Gorenjska
 • Država: Slovenia
 • Mobilni telefon: 041 624 962
 • Telefon: 04 510 32 20
 • Spletni naslov: http://www.ekopelet.si
 • E-naslov: info@ekopelet.si
 • Objavljen: 16 decembra 2014 17:41
 • Poteče: 340 dni

Opis

Začetki sedanje dejavnosti podjetja segajo trideset let nazaj, ko je Alojzij Habjan začel z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji. Leta 1991 je ustanovil podjetje HABJAN d.o.o., ki ga je leta 1999 s prihodom novega družbenika Aleša Habjana zamenjalo podjetje HABJAN & HABJAN d.n.o. Aleš Habjan je od takrat tudi direktor podjetja.

Podjetje je od svojega začetka proizvodno podjetje, ki proizvaja predvsem polizdelke. Največji delež proizvodnje predstavljajo lepljeni profili iz masivnega lesa, ki jih dobavlja proizvajalcem oken in vrat doma in v tujini. Podjetje v večji meri uporablja smrekov les, v manjši pa tudi macesnov in bukov les. Manjši delež proizvodnje predstavljajo talne in stenske obloge iz smrekovega lesa. Podjetje trži tudi ostanke (krajnike, kosovni odpadek in žagovino) ter storitve (sušenje, skobljanje in lepljenje lesa). Podjetje letno predela cca. 4000 m3 hlodovine in izdela približno 1500 m3 lepljenih elementov.

V podjetju je redno zaposlenih 10 delavcev, pogodbeno pa še pet, v primeru sezonskih potreb pa podjetje zaposli tudi študente.

Proizvodna oz. poslovna stavba je v lasti družbenikov v podjetju in meri 1800 kvadratnih metrov, 60% prostorov je namenjeno proizvodnji, 30% je namenjeno skladiščenju, 10% prostorov pa zavzemajo pisarne. Poleg tega podjetje razpolaga še s približno 2000 kvadratnih metrov zemljišča, ki ga uporablja za skladiščenje, sušenje, dovoze, odvoze ter natovore in raztovore blaga.

Podjetje prodaja izdelke predvsem domačim proizvajalcem oken in vrat. V tujini pa podjetje neposredno ali preko posrednika oskrbuje kupce v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Hrvaški in Makedoniji. Vsi večji domači kupci podjetja pa so tudi večinski izvozniki, kar posledično pomeni, da večji del izdelkov podjetja (v predelani ali nepredelani obliki) na koncu pristane na tujih trgih.

Podjetje pri izdelavi lepljenih elementov sledi normativom DIN EN 204-D4 ter smernicam Inštituta za okensko tehnologijo v Rosenheimu v Nemčiji. Kontrola kakovosti izdelkov podjetja je nadzirana z interno kontrolo med posameznimi fazami proizvodnje, končno interno kontrolo gotovih izdelkov ter zunanjo kontrolo prevzetih izdelkov s strani RAL-tehnologov, ki so pri kupcih zadolženi za nadzor kontrole. Podjetje je dolžno nuditi 10-letno garancijo lepljenim elementom za razlepljenje ali kakšno drugo deformacijo, ki je posledica uporabe neustreznega materiala ali slabe izdelave.

Proizvodi:

– lepljeni profili za okna,
– lepljeni profili za vrata,
– lepljeni profili za notranje pohištvo,
– talne, stropne in stenske obloge,
– …

Storitve

Nudimo hitre, kvalitetne in cenovno ugodne usluge sušenja, skobljanja in lepljenja lesa. Za sušenje uporabljamo računalniško vodene klasične sušilnice, skobljanje in lepljenje izvaja strokovno usposobljen kader na specialnih strojih.

Podjetje se ukvarja tudi z izdelavo lesnih peletov.

Kaj so lesni peleti?

Peleti so cilindrično stisnjena žagovina in lesni oblanci. Uporablja se suh odpadni les iglavcev ali listavcev brez dodanih kemičnih primesi ,ki se ga stisne pod močnim pritiskom. Lignin, ki je osnovni gradnik lesa, deluje kot vezivo in veže pelete skupaj. Lesovi iglavcev imajo višjo vsebnost lignina v primerjavi z lesovi listavcev. Ker ima lignin višjo kurilno vrednost, imajo tako lesovi iglavcev tudi višjo kurilno vrednost.

Peleti-udobno ogrevanje z lesom …z naravno obnovljivim gorivom

Peleti se uveljavljajo kot gorivo v modernih avtomatskih kotlih, in sicer kot enostavno,udobno in čisto gorivo.
Komfortnost je popolnoma primerljiva s plinom ali kurilnim oljem. Tako lahko z lesnimi peleti z visoko kurilno vrednostjo uživate v prijetni toplini pri nastavitvi termostata,za ostalo poskrbi vaš ogrevalni sistem na pelete.
■ni potrebno nalaganje goriva in ročno vžiganje
■regulacija s pritiskom na gumb
■možnost letnega čiščenja pepela
■možnost polnjenja zalogovnika po potrebi

Tudi pri kaminskih pečeh v dnevnih prostorih se peleti izkažejo kot čisto in prijetno ogrevanje.Umazanija in nečistost zraka sodita v preteklost, avtomatizacija pa prav tako zagotavlja popolno udobje.

Tehnične značilnosti EKOpeleta
■Čisti smrekov les
■Kurilna vrednost cca. 5,2 kWh/kg
■1000 kg peletov je 1,5 m3; 1 m3 je 650 kg
■Premer 6 mm
■Dolžina do max.45 mm
■Vsebnost vlage do 10 %
■Manj kot 1 % pepela

Za primerjavo: 2kg peletov odgovarja kurilni vrednosti 1l kurilnega olja

Prednosti lesnih peletov

Zakaj ogrevati s peleti?

OKOLJU PRIJAZNO IN NARAVNANO PRIHODNOSTI
Lesni peleti izgorevajo CO2 nevtralno ,to pomeni ,da se v zrak sprosti samo toliko CO2 ,kolikor se ga je vezalo pri naravnem procesu-fotosintezi iz zraka.

Pri izgorevanju 1m3 zemeljskega plina se sprosti 2kg CO2,kot tudi pri izgorevanju 1l kurilnega olja se dodatno sprosti v zrak 2,8kg CO2.

STROŠKOVNO UGODNO IN NEODVISNO
Ker je cena in dostopnost kurilnega olja in plina odvisna od političnih odnosov v tujini ,je za razliko preskrba s peleti za naslednja leta preskrbljena z domačo proizvodnjo.Tako nam naravno obnovljiv les zagotavlja ogrevanje s peleti bistveno ceneje kot s kurilnim oljem, trenutno so peleti 60% cenejši od kurilnega olja.
Tako lahko z lesnimi peleti z visoko kurilno vrednostjo uživate v prijetni toplini pri nastavitvi termostata,za ostalo poskrbi vaš ogrevalni sistem na pelete.

OBNOVLJIVA ENERGIJA
Regionalno raščen les nam je na razpolago v zadostnih količinah .Vsako leto je prirastek lesa večji kot se ga porabi. Za proizvodnjo peletov se uporablja izključno odpadni les pri obdelavi lesa – žagovina in oblanci.

To pomeni optimalno izrabo naših virov in je pomembna pridobitev delovnih mest v naši neposredni okolici.

Zakaj EKOpelet?
■Izdelani so iz 100% čistega smrekovega lesa.
■Stisnjen smrekov les ima visoko kalorično vrednost 5,2 kWh/kg in posledično večji izkoristek energije.
■Ne vsebujejo nobenih dodatkov ali veziv, zato je količina pepela, ki nastaja pri zgorevanju le-teh, minimalna, do 1% skupne teže.
■Narejeni so iz suhe, čiste žagovine, katera ne vsebuje lubja. To pomeni manj pepela, steklo peči se ne umaže takoj, boljši izkoristek, manj zastojev in okvar pri peči.
■Primerni so za kurjenje tako velikih peči na pelete, kot tudi za kaminske peči, kjer je kvaliteta peletov še posebej potrebna.
■S kurjenjem naših peletov je umazanija in nečistost zraka le še preteklost.

ID vpisa: 6865085308ac28c9
f

Za povpraševanje o tem vpisu izpolni obrazec spodaj in ga pošlji ponudniku.

Novice