Mobilna aplikacija

Dobrodošel, obiskovalec! [ Registriraj se | Prijavi seRSS     

Vpis ponudnika
 

 

EKO-KURJAVA, Trgovina na debelo in drobno s peleti in ostalim blagom, d.o.o.

 • Naziv podjetja: EKO-KURJAVA, Trgovina na debelo in drobno s peleti in ostalim blagom, d.o.o.
 • Ulica: Gabrje pri Dobovi 42A
 • Naselje: Dobova
 • Poštna št.: 8257
 • Regija: Jugovzhodna Slovenija
 • Država: Slovenia
 • Mobilni telefon: 070 665 823
 • Spletni naslov: http://eko-peleti.si
 • E-naslov: peleti.briketi@gmail.com
 • Objavljen: 16 decembra 2014 17:41
 • Poteče: Vpis je potekel.

Opis

Proizvodi Eko-Kurjave

NE VSEBUJEJO SKORJE, KAR ZAGOTAVJA BOLJ ČISTO IZGOREVANJE IN MANJ OKVAR SAMIH PEČI

– Izdelani so iz 100% sredice lesa, s tehnologijo German Pellets
– Naši peleti ne vsebujejo nobenih dotatkov ali veziv, zato je količina pepela zelo majhna in še ta pepelel lahko koristite na svojem vrtu.
– Peleti so primerni za kurjenje tako v pečeh za pelete kot v kaminskih pečeh, kjer je kvaliteta peletov ter majhna vsebnost pepela še posebej poterbna.
– Peleti imajo visoko kalorično vrednost in tako večji izkoristek energije.
– Možnost dostave pelet z tovornim vozilom po celotni Sloveniji
– Peleti so pakirani v 15 kg vrečke, po 72 vrečk na paleto.

Možnost plačila na obroke > 1 do 12 obrokov s kreditnimi karticami Karanta, Mastercard in Visa (NLB banke)

LESENI PELETI

Leseni peleti predstavljajo novo alternativo kurilnemu olju in zemeljskemu plinu. Vse bolj se uveljavljajo kot gorivo v modernih avtomatskih kotlih. Udobno posluževanje tega goriva se lahko postavi ob bok ogrevanju s kurilnim oljem ali plinom. Umazanija in nečistost zraka sodita v preteklost. To je energent, ki ni oddaljen tisoče kilometrov in zato ni odvisen od dragih transportnih stroškov. Z ugodnejšo ceno in enakim udobjem pa je to okolju prijazen energent.

Leseni peleti so narejeni iz cilindrično stisnjene žagovine in lesnih oblancev. Za izdelavo se porablja iz sredice lesa iglavcev in listavcev brez dodanih kemičnih primesi, ki se ga stisne pod močnim pritiskom.Kurilna vrednost peletov znaša okoli 5,56 kWh/kg. Količina2 kg peletov odgovarja vrednosti okoli 1 litra kurilnega olja. Od tega znaša količina pepela max. 1% in ga lahko uporabimo kot dragoceno vrtno gnojilo.

Prednosti peletov:

• so brez lubja

• imajo visoko kalorično vrednost

• imajo minimalno vsebnost vlage

• so brez vsebnosti lepil in drugih aditivov

• idealni so tudi za kaminske peči

Značilnosti lesenih pelet:

Izdelani so iz70 % bukovega lesa ter 30 % smrekovega lesa, kateri služi kot vezivo.

Naši lesni peleti ne vsebujejo nobenih dodatkov ali veziv, zato je količina pepela, ki nastaja pri zgorevanju le-teh, minimalna.

Velika prednost naših peletov je, da so narejeni iz sredice lesa čiste žagovine, katera ne vsebuje lubja. To pomeni manj pepela, steklo peči se ne umaže takoj, boljši izkoristek, manj zastojev in okvar pri peči.

Primerni so za kurjenje tako velikih peči na pelete, kot tudi za kaminske peči, kjer je kvaliteta peletov še posebej potrebna.

S kurjenjem naših peletov je umazanija in nečistost zraka le še preteklost.

Leseni peleti imajo visoko kalorično vrednost in tako večji izkoristek energije.

SESTAVA PELETOV: 70% bukev ter 30% smreka

KURILNA VREDNOST: več kot 5,0KWHKG

PEPEL: manj kot 1%

OSTANEK VLAGE: manj kot 8%

Peleti so pakirani v 15 kg vrečke na eni paleti je 72 vrečk kar znaša 1080kg in zadostuje za 500 l kurilnega olja .Peleti vsebujejo certifikat kakovosti EN-PLUS 14961-2.

LESENI BRIKETI

Lesni briketi so standardizirano ekološko kurivo, ki ima visoko kurilno vrednost17,5 – 19,5 MJ/kg (kar pomeni 35 do 45% višjo kurilno vrednost kot eno leto zračno suha polena – vlažnost cca 30%). Izdelava lesnih briketov je na las podobna izdelavi lesnih peletov, le da so briketi stiskanci večjih dimenzij. Najpogosteje imajo premer od 20 do 120 mm ter so dolžine do 400 mm. Vhodni material za brikete mora imeti vlažnost manjšo od 15%. Material se stiska pod tlakom do 5000 kg/cm2. Za sušenje se uporabljajo sušilniki, ki pri vhodu delujejo na 110°C in pri izhodu 70°C.

Naravno stiskani bio lesni briketi za kurjavo brez dodatnih veziv, so dober nadomestek drvom.Lesni Briketi za kurjavo imajo od 8-13%. Njihova kalorična vrednost je višja od drv. Njihova visoka kurilnost ( cca.19 MJ) zagotavlja zelo nizke stroške ogrevanja. Bistvene prednosti lesnih briketov za kurjavo so: majhna količina pepela (1%), enostavno skladiščenje ter čista uporaba.lesni Briketi so namenjeni kurjenju v kotlih, kaminih, žarih itd. Briketi so pakirani v kartonaste škatle po 20 kg, ali pa so vakumsko pakirani po 10 kg. Naši lesni briketi so narejeni iz sredice lesa in so tako co2 nevtralni.

Standardizirani lesni briketi v Evropi ne smejo vsebovati recikliranega lesa ali zunanjih primesi. Reciklirani materiali, kot so obdelan ali barvan les, panelne plošče in podobno so neuporabne za proizvodnjo lesnih briketov za kurjavo. Pri izgorevanju bi namreč lahko prišlo do izpusta škodljivih emisij ali do nekontroliranih sprememb v kurilnih lastnostih lesnih briketov.

Naši lesni briketi so pretežno iz bukove žagovine, kot vezivo pa se dodaja smreka ali jelka.(70% bukev-30% smreka ali jelka)

Lesni briketi za kurjavo ustrezajo vsem evropskim standardom.

1 tona lesnih briketov nadomesti cca. 4 tekoče metre drv (klaftra).

SESTAVA BRIKETOV: 70% bukev ter 30% smreka
KURILNA VREDNOST: več kot 5,0KWH/KG

PEPEL: manj kot 1%
OSTANEK VLAGE: manj kot 0,8%

Briketi so pakirani v ovoje po 10 kg .Na eni paleti je 96 ovojev kar znaša 960 kg in je enakovredno za 4 kubične metre bukovih drv.

ID vpisa: 15153286a1fbe577
f

Za povpraševanje o tem vpisu izpolni obrazec spodaj in ga pošlji ponudniku.

Novice