Mobilna aplikacija

Dobrodošel, obiskovalec! [ Registriraj se | Prijavi seRSS     

Vpis ponudnika
 

 

Amoret Restavratorstvo d.o.o.

 • Naziv podjetja: Amoret Restavratorstvo d.o.o.
 • Ulica: Bevke 3e
 • Naselje: Log pri Brezovici
 • Poštna št.: 1358
 • Regija: Osrednjeslovenska
 • Država: Slovenia
 • Mobilni telefon: 041 558 743
 • Spletni naslov: http://www.amoret.si
 • E-naslov: miro.art@siol.net
 • Objavljen: 16 decembra 2014 17:41
 • Poteče: Vpis je potekel.

Opis

Smo strokovno usposobljeno podjetje, ki izvaja konservatorsko-restavratorske posege na arhitekturni in likovni dediščini. Zavedamo se, da restavratorstvo zahtevta odgovornost in etično ravnanje. Z vsako umetnino ravnamo spoštljivo in ji glede na poškodbe prilagodimo konservatorsko-restavratorski poseg. Glavno načelo, ki ga upoštevamo pri svojem delu je spoštovanje integritete in izvirne oblike arhitekturnega ali likovnega dela.

PREDSTAVITEV

Vsaka intervencija, ki jo izvedemo, je reverzibilna, prepoznavna ter kompatibilna z ohranjenim originalom. Prizadevamo si spoštovati izvornost materialov in tehnologij, ki so bile uporabljene pri nastanku likovnih del. Poudariti je potrebno, da ohranjanje starega ter uporaba tradicionalnih znanj, nikakor ne izključujeta potrebe po najsodobnejših znanstvenih postopkih, kadar se izkažejo tradicionalne tehnike neuporabne. Pri svojih raziskovalnih nalogah pogosto ugotovimo, da je mogoče le z novimi pristopi ohraniti ustrezno izvirnost umetnine.

Tako so nemalokrat potrebne nove delovne metode, naprave, orodja, materiali pri preiskavah in odpravi vzrokov poškodb. Zavedamo se, da je danes konserviranje in restavriranje doseglo stopnjo, ko ne more in ne sme več posegati v umetnino brez medsebojne povezanosti in podpore s strokovnjaki iz različnih področij. Interdisciplinarno sodelovanje je postalo naše temeljno pravilo pri reševanju problematike propadanja, ohranjevanja in prezentacije kulturne dediščine.

Restavratorstvo

Smo strokovno usposobljeno podjetje, ki se ukvarja z konserviranjem in restavriranjem arhitekturne in likovne dediščine.

Zavedamo se, da restavratorstvo zahteva odgovornost in etično ravnanje. Z vsako umetnino ravnamo spoštljivo in ji glede na poškodbe prilagodimo konservatorsko-restavratorski poseg.

Glavno načelo, ki ga upoštevamo pri svojem delu je spoštovanje integritete in izvirne oblike arhitekturnega ali likovnega dela.

Vsaka intervencija, ki jo izvedemo, je reverzibilna, prepoznavna ter kompatibilna z ohranjenim originalom.

Prizadevamo si spoštovati izvornost materialov in tehnologij, ki so bile uporabljene pri nastanku likovnih del.

Poudariti je potrebno, da ohranjanje starega ter uporaba tradicionalnih znanj, nikakor ne izključujeta potrebe po najsodobnejših znanstvenih postopkih, kadar se izkažejo tradicionalne tehnike neuporabne.

Pri svojih raziskovalnih nalogah pogosto ugotovimo, da je mogoče le z novimi pristopi ohraniti ustrezno izvirnost umetnine. Tako so nemalokrat potrebne nove delovne metode, naprave, orodja, materiali pri preiskavah in odpravi vzrokov poškodb.

Zavedamo se, da je danes konserviranje in restavriranje doseglo stopnjo, ko ne more in ne sme več posegati v umetnino brez medsebojne povezanosti in podpore s strokovnjaki iz različnih področij. Interdisciplinarno sodelovanje je postalo naše temeljno pravilo pri reševanju problematike propadanja, ohranjevanja in prezentacije kulturne dediščine.

Poleg zgoraj navedenega, naša ponudba zajema tudi naslednje storitve:

– umetniški izdelki
– kiparstvo
– slikarstvo
– kopistika
– okvirjanje

ID vpisa: 8250402d2000db6
f

Za povpraševanje o tem vpisu izpolni obrazec spodaj in ga pošlji ponudniku.

Novice